Volby ČR to je politika, korupce, volby a Hradec Králové


Kauza Atol HK: Klíčové záznamy o podpoře Atolu záhadně zmizely

07.09.2010 00:59

Hradec Králové: Klíčové záznamy o podpoře Atolu záhadně zmizely

Za posledních deset let se z internetových stránek magistrátu ztratily jen dva záznamy. Jako by "náhodou" šlo o hlasování a podporu nejspornějšího rozhodnutí radnice v posledním desetiletí: smlouvu s parkovací firmou ISP (Atol).

Tématem číslo jedna v Hradci Králové před komunálními volbami je bezesporu smlouva o parkování s firmou Atol (nedávno přejmenovanou na ISP).

Kdo by chtěl zjistit, jak se o této smlouvě v roce 2006 hlasovalo, měl by smůlu. Na internetových stránkách magistrátu města totiž klíčové záznamy chyběly. Jako jediné dva v posledních deseti letech! Zvukové záznamy a protokoly z jednání zastupitelstva v září a říjnu roku 2006 jsou pryč. Jde právě o ty měsíce, kdy zastupitelé dali kontroverzní smlouvě zelenou.

"To je zvláštní. Možná vedení radnice nechce, aby tyto záznamy sloužily před volbami jako kompromitující materiál," míní Leoš Kučera, který kandiduje v komunálních volbách za koalici Doma v Hradci. "Je to divné, že chybí protokoly zrovna za toto období. Zřejmě chtějí, aby bylo možné co nejméně dohledat, kdo a co tehdy jako zastupitel nebo radní k této věci řekl. Od roku 2001 je tam záznam z každého zastupitelstva, jen tyto dva chybí."

Záznamy se najednou našly

Do půl hodiny po dotazu na mluvčího magistrátu se záznamy na stránkách znovu objevily! 

Inu, současný Hradec Králové je město plné záhad.

Zdroj: DNES

Související: Antimonopolní úřad: Další problém Hradce Králové se zakázkou na parkování

—————

Zpět


Komunální volby 2010 Hradec Králové

10.07.2010 04:02

Rozhovor: Edvard Kožušník o politickém marketingu v sociálních sítích

Rozhovor: Edvard Kožušník o politickém marketingu v sociálních sítích Poslanec Evropského parlamentu Edvard Kožušník patří mezi early adoptery politického marketingu na sociálních sítích a právě díky nim udržuje stabilní kontakt se svými příznivci. Jak se dívá na stav politického marketingu v ČR a...

—————

10.07.2010 03:17

Termín voleb: 15. a 16. října 2010

Termín voleb: Pan prezident stanovil termín komunálních voleb na pátek a sobotu 15. a 16. října 2010.

—————



CZIN.eu