Volby ČR to je politika, korupce, volby a Hradec Králové


Korupce: Kontrola: Státní miliony pro hotel jsou OK

03.12.2010 19:09

Kontrola: Státní miliony pro hotel jsou OK

 

Komentář autora: Pokud v samoobsluze ukradnete deset rohlíků a k tomu dvě piva, budete mít velmi pravděpodobně problém a dost možná skončíte na policii. Pokud rafinovaným způsobem "ukradnete" 25 milionů, pravděpodobně se Vám nic nestane stejně jako v následujícím případě! Není to na hlavu?

 

Státní miliony pro hotel jsou OK

25 milionů pro luxusní hotel nikdo nezneužil, zjistila kontrola. Závěry jsou ale tajné. Není tedy jasné, jak pečlivě úředníci pátrali.

Příběh první: Neznámé sdružení dostává před čtyřmi lety od poslanců 25 milionů na vybudování neziskového sportoviště.

A teď druhý příběh ze současnosti: Po objevu HN, že státní peníze zřejmě skončily v soukromém hotelu, vyrážejí finanční úředníci na kontrolu. Závěr? Vše je v pořádku.

HN na jaře upozornily na krajně podezřelou dotaci. Sdružení Sport centrum Harrachov dostalo při každoročním "porcování medvěda" 25 milionů. S tím, že postaví v Harrachově pro veřejnost kurty, saunu, bowling a bazén. To vše nakonec vzniklo - jenže v areálu nového čtyřhvězdičkového hotelu, který si postavili šéfové sdružení.

"Je to na prodej. Všechno"

Finanční úředníci teď došli k závěru, že "nebyla porušena rozpočtová kázeň." Přeloženo: Nikdo dotaci nezneužil. Důkazy, které HN na jaře sesbíraly, ale vypovídají spíš o opaku.

Předně, sdružení v žádosti o dotaci nepřiznalo, že sportovní centrum má vzniknout jako součást luxusního hotelu. Za sdružením stál prostějovský podnikatel Petr Vrtal a jeho firma PV Real, která také stolůžkový hotel stavěla a jíž rovněž patří pozemky pod budovou.

Další pochybnost: Letos v lednu, krátce po kolaudaci, sdružení nabídlo hotel k prodeji - za 120 milionů. Přitom podmínky dotace nedovolují se majetku zbavit. Vrtal později přišel s tím, že chtěl prodat jen hotel, kdežto sportoviště by dál zůstala pod hlavičkou sdružení. "Právní vztahy jsou řešeny standardní smlouvou o nájmu nebytových prostor a pozemků," napsal tehdy podnikatel v prohlášení.

Jenže když se reportér HN vydával za zájemce o koupi, realitní makléř ho ujišťoval, že se prodává vše - hotel i všechna sportoviště. "Byla tam nějaká státní dotace, ale není v tom žádný problém," opakoval zaměstnanec realitky.

A do třetice: Po sérii článků se začalo v hotelu znovu stavět. Majitelé rozdělili vstupní část domu na dvě křídla. "Celé to má vypadat tak, že jde o dvě různé části - hotel a pak to sportoviště," popsal tehdy člověk, který se kolem stavby pohyboval. Pokračování

 

Hotel
V luxusním hotelu v Harrachově skončilo 25 milionů určených původně pro sportovní klub.

 

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


Anketa

Je to zlodějina?

Ano
(17)
77%

Ne
(5)
23%

Celkový počet hlasů: 22


Diskusní téma: Korupce: Kontrola: Státní miliony pro hotel jsou OK

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Korupce

26.03.2011 00:21

Kauza: Key Investments a Praha

Ostudná kauza Key Investments pokračuje   Komentář autora: Tedy, je to jeden velký podvod a okrádání občanů a nebo jsou příslušní politici finanční idioti? Sami si odpovězte.  O co tady jde? Zainvestované (předané do správy firmě Key Investments) stovky milionů Kč a současně naprosté...

—————

09.12.2010 11:16

Korupce a nebo hloupost? Pacienti platí správcům nefunkčních zdravotních knížek milionové odměny

Korupce a nebo hloupost? Pacienti platí správcům nefunkčních zdravotních knížek milionové odměny   Komentář autora: Krásná ukázka toho, kde ty naše peníze ve skutečnosti končí a proč se jich nedostává tam, kde jsou potřeba.   Pacienti platí správcům nefunkčních zdravotních knížek...

—————

03.12.2010 19:09

Korupce: Kontrola: Státní miliony pro hotel jsou OK

Kontrola: Státní miliony pro hotel jsou OK   Komentář autora: Pokud v samoobsluze ukradnete deset rohlíků a k tomu dvě piva, budete mít velmi pravděpodobně problém a dost možná skončíte na policii. Pokud rafinovaným způsobem "ukradnete" 25 milionů, pravděpodobně se Vám nic nestane stejně jako...

—————



CZIN.eu