Volby ČR to je politika, korupce, volby a Hradec Králové


Hradec Králové: Co chci v Hradci prosadit do roku 2020

15.08.2010 22:43

Vize Hradec Králové 2020 Jana Hýska

15.8.2010 Hradec Králové

Jak vidím Hradec za 10 let? Co všechno bych chtěl v Hradci na radnici za těch deset let prosadit? Dokážete si něco takového představit a především, líbí se Vám ta představa? Napište mi.

Vize HK 2020

  1. Většina Čechů hodnotí Hradec Králové v roce 2020 jako druhé nejkrásnější město v ČR po Praze.
  2. Hradec Králové je po Praze, Brně a Ostravě čtvrté nejdůležitější město v ČR.
  3. Počet občanů města lehce přesáhnul 100.000.
  4. Město Hradec Králové je opakovaně vyhlášeno jako nejlepší město pro žití v ČR.
  5. Vize vzniku Hradubic se v horizontu desítek let jeví čím dál reálněji. Města se k sobě pozvolna a sympaticky přibližují.
  6. Dopravní situace v HK a okolí je téměř vyřešena. Kamiony se již nevalí napříč městem, ale město velmi elegantně, bezpečně a rychle objíždějí.
  7. Je dokončen hlavní tah na Brno. Z Hradce do Brna je možné dostat se velmi rychle a bezpečně.  
  8. Nedaleko města vznikla supermoderní průmyslová zóna, která poskytuje možnosti zaměstnání a podnikání pro tisíce lidí z HK i okolí. A protože v HK žije spousta chytrých lidí, sofistikované výrobky i služby Hradečáků se vyvážejí do celého světa.
  9. Hradec je ještě zelenější než před deseti lety. Projít se po hradeckých parcích je pastva pro oči. S rozrůstáním se města narůstá také počet parků a je na to kladen důraz a vše je velmi citlivě provedeno.
  10. Vzhledem k rekonstrukci a údržbě historického jádra města jezdí do HK turisté z celého světa. Velmi oblíbená je "pobytová" kombinace HK-Kutná Hora-Praha či HK-Krkonoše. Hradečtí radní vymysleli velmi chytrý a levný "návod" pro turisty (cedule, mapka, web). Vznikly tak 3 hradecké turistické trasy (na 1 hodinu, na 3 hodiny, na celý den) a turisté i jejich průvodci se nechávají inspirovat. 
  11. Když se zeptáte mladých lidí z celé republiky, kde by chtěli studovat vysokou školu, Hradec je mezi třemi nejčastěji jmenovanými městy. 
  12. Všechny městské zakázky jsou od začátku až do konce on-line přístupné pro veřejnost. Smlouvy města se soukromými splečnostmi jsou veřejné a on-line.
  13. Hradečtí radní ochotně komunikují s občany města například prostřednictvím sociálních sítí. Neexistují slušné otázky občanů, které by nebyly zodpovězeny.
  14. Z práce pro město HK se stala prestižní záležitost a o tuto práci mají zájem i ti nejschopnější občané. Vše je maximálně transparentní. Korupce je prakticky vymýcena. U všech vyšších postů je zveřejněno, s jakým majetkem člověk do funkce nastoupil a s jakým majetkem svoji službu městu a občanům ukončuje.
  15. Na 10 místech v HK je možné si za lidový obnos půjčit bicykl a jezdit na něm třeba celý den a pak jej opět vrátit na libovolné vyhrazené místo. Po technické stránce je vše vyřešeno. V každém kole je zabudován čip, podle kterého lze v případě nutnosti bicykl vysledovat. U každého stojanu je také kamera a to pro zajištění celého systému. Věřte nebo ne, nikdo si netroufne kolo nevrátit! Za krádež hrozí vysoké postihy. A když už se stane, že se kolo nevrátí, bývá to například v situaci, kdy má cyklista zdravotní potíže (např. infarkt) či dojde k dopravní nehodě a tak se dokonce stává, že systém zachrání lidský život. Na každém bicyklu je dostatečně velká reklamní plocha k pronájmu a firmy to ve velkém využívají. Celý projekt se tak zaplatí do 2 let a začíná městu dokonce vydělávat! 
  16. Parkování v historickém jádru je vyřešeno. Na Velkém náměstí již nelze parkovat. Zaparkovat auto lze do 200 m od Velkého náměstí a za rozumnou cenu.
  17. Hradec Králové má svůj hospic a kvalitní hospicovou péči. 
  18. Vznikl Hradecký investiční fond. Finanční přebytky města, které vznikají v dobrých časech, jsou systematicky investovány na světových trzích a to do pečlivě vybraných akcií a dluhopisů a je dostatečně rozloženo riziko. Průměrné roční zhodnocení se pohybuje na úrovni 6-8%. Z fondu je čerpáno pouze výjimečně v době recese (maximálně 1-2x  za 10 let). Fond je primárně určen pro příští generace a jeho význam v dlouhodobém horizontu stoupá. Hradečtí radní jsou přímo zodpovědní za správu tohoto fondu a v případě prokazatelně špatně odvedené práce ručí svým osobním majetkem. Hradečtí radní svým jednáním občanům ukazují a dokazují, jak se chová správný hospodář.
  19. Skončily machinace s územním plánem města. Z územního plánu si již nikdo nedělá dojnou krávu!      

MUDr.Jan Hýsek 15.8.2010

—————

Zpět


Komunální volby 2010 Hradec Králové

23.10.2010 02:34

V Hradci něco proklatě zavání

V Hradci něco proklatě zavání Vzhledem k tomu, že v podzimních komunálních volbách kandiduji do zastupitelstva města Hradce Králové a nikdy jsem nebyl zastupitelem, usoudil jsem, že by nebylo špatné udělat si takový malý průzkum. Chci se od lidí dozvědět to, jak se jim v Hradci žije, s čím jsou...

—————

22.10.2010 01:56

Volby do senátu: Podpořte kandidaturu Mgr.Miluše Horské do Senátu Parlamentu ČR!

Volby do senátu: Podpořte kandidaturu Mgr.Miluše Horské do Senátu Parlamentu ČR! Pardubice - Senátorem za obvod Pardubice se stane buď podnikatel Jiří Komárek z ČSSD, nebo se do horní parlamentní komory dostane ředitelka speciální školy Miluše Horská, navržená hnutím Nestraníci. Souboj v prvním...

—————

16.10.2010 23:55

Volební úspěch DOMA V HRADCI je tady! Díky Vám!

Volební úspěch DOMA V HRADCI je tady! Díky Vám! DOMA V HRADCI získává 6,29% všech hlasů a tedy 2 mandáty. Jenom o kousek nám "utíká" 3. mandát. Děkujeme všem voličům, kteří nám dali svůj hlas a tedy důvěru.

—————

13.10.2010 12:39

Zábavná volební kampaň ODS

Zábavná volební kampaň ODS Ti lidé z ODS jsou taková trdla. Dnes nám domů do schránky přišel jejich volební leták, na kterém je na titulce fotografie spokojené rodiny a hned za ní jede trolejbus, na kterém je velká cedule dr.Finka (HDK) - kandidáta na primátora HK za HDK! :DD Není to švanda?...

—————

12.10.2010 16:40

Volební preference: 21% pro DOMA V HRADCI

Volební preference: 21% pro DOMA V HRADCI DOMA V HRADCI se aktuálně drží na 21% hlasů. Anketa je stále aktivní a probíhá zde. Zapojte se do hlasování!

—————

11.10.2010 00:42

Hradec Králové: Jak si z nás radní Šilhánková udělala legraci

Nashradec.cz: Radní Šilhánková má v nájmu městské prostory za 0,02 % ceny! Určitě všichni dobře známe velká předvolební hesla Volby pro město, ať už ze všech sloupů dopravního podniku, z billboardů či plakátů. Slibují na nich mimo jiné průhlednost a transparentní rozhodování magistrátu. Přitom se...

—————

09.10.2010 16:32

Diskuse s Hradečany v ulicích

Diskuse s Hradečany v ulicích DOMA V HRADCI dnes mělo velmi pohodové setkání s Hradečany vedle OD Atrium na Dukelské třídě. Velký stan, křesílka, kafíčko a bábovka a také možnost pohovořit si s kandidáty osobně. Pohovořit s nimi o tom, co v HK funguje dobře, i o tom, co je potřeba zlepšit. Dovolím...

—————

07.10.2010 14:06

Hradečáci pozor! Nezaměňovat jednotlivá politická uskupení!

Hradečáci pozor! Nezaměňovat jednotlivá politická uskupení! Zachytil jsem dnes na Facebooku u jednoho svého přítele tuto hlášku, která svědčí o tom, jak často lidé nechtěně zaměňují jednotlivá uskupení (neupraveno):  "Dvě pozvánky volte doma v hradci.. kdo je bude volit je u mně zrádce salónu...

—————

06.10.2010 13:14

Tv-internet.cz: Kam až lze zajít v politické propagaci?

Politická propaganda ČSSD prostřednictvím tv-internet.cz? Dnes jsem si potvrdil, že https://www.tv-internet.cz/ pracuje s velkou pravděpodobností pro ČSSD. Proč? Protože v tisku vyšel inzerát ČSSD Hana Orgoníková - kandidátka na primátorku HK a pod ním velkým písmem dvě webové adresy:...

—————

05.10.2010 00:56

Politická propaganda ČSSD prostřednictvím tv-internet.cz?

Politická propaganda ČSSD prostřednictvím tv-internet.cz? Dnes jsem si potvrdil, že https://www.tv-internet.cz/ pracuje s velkou pravděpodobností pro ČSSD. Proč? Protože v tisku vyšel inzerát ČSSD Hana Orgoníková - kandidátka na primátorku HK a pod ním velkým písmem dvě webové adresy:...

—————



CZIN.eu