Volby ČR to je politika, korupce, volby a Hradec Králové


Antimonopolní úřad: Další problém Hradce Králové se zakázkou na parkování

13.07.2010 00:27

Další problém Hradce Králové se zakázkou na parkování

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil pokutu 150 tisíc korun městu Hradec Králové za nezákonný postup při uzavírání dodatku ke koncesní smlouvě na parkovací systém ve městě. Předmětem dodatku je zajištění odtahu vozidel na území města. Rozhodnutí není dosud pravomocné.

Dodatek uzavřelo město v dubnu 2007 s provozovatelem parkovacího systému, společností Atol, a to v jednacím řízení bez uveřejnění. Tato společnost měla na základě dodatku zajišťovat odtah vozidel neoprávněně zaparkovaných na parkovacích místech integrovaného parkovacího systému ve městě včetně uložení a výdeje těchto automobilů. K zajištění této činnosti se firma zavázala investovat 3,4 milionu korun do odtahové techniky.

Zadavatel zakázky je podle koncesního zákona povinen užít koncesní řízení, pokud předpokládaný příjem koncesionáře za celou dobu trvání smlouvy přesáhne 20 milionů korun. Hradec Králové však vyčíslil tento příjem přibližně na devět milionů.

Antimonopolní úřad pak v rámci správního řízení provedl na základě dostupných údajů o příjmech z odtahů v letech 2003–2007 vlastní výpočet předpokládaných příjmů. Dospěl k závěru, že předpokládaný příjem společnosti Atol by měl za 30 let trvání smlouvy činit více než 20 milionů. Zadavatel tedy dle ÚOHS jednoznačně porušil zákon.

Hradci Králové se v oblasti parkování příliš nevede. Jen před několika dny mu ÚOHS uložil pokutu 1,5 milionu korun za porušení zákona o veřejných zakázkách právě v případě zmíněné koncesní smlouvy na parkovací systém.

Zdroj: euro.cz

Foto: hradeckralove.cz

Související: Chceme ukončit smlouvu s Atolem v Hradci Králové!

—————

Zpět


Komunální volby 2010 Hradec Králové

10.07.2010 04:02

Rozhovor: Edvard Kožušník o politickém marketingu v sociálních sítích

Rozhovor: Edvard Kožušník o politickém marketingu v sociálních sítích Poslanec Evropského parlamentu Edvard Kožušník patří mezi early adoptery politického marketingu na sociálních sítích a právě díky nim udržuje stabilní kontakt se svými příznivci. Jak se dívá na stav politického marketingu v ČR a...

—————

10.07.2010 03:17

Termín voleb: 15. a 16. října 2010

Termín voleb: Pan prezident stanovil termín komunálních voleb na pátek a sobotu 15. a 16. října 2010.

—————



CZIN.eu