Volby ČR to je politika, korupce, volby a Hradec Králové


Hradečáci jsou zase celé republice pro smích

23.08.2010 01:23

Královéhradecký magistrát otočil – chce změnit parkovací systém

Komentář autora: Podzimní taškařice začíná. Hradečáci jsou zase celé republice pro smích!

Královéhradecký magistrát otočil – chce změnit parkovací systém

Kruh se uzavírá – systém parkování v Hradci Králové už zpochybňuje i vedení magistrátu, které stálo u jeho vzniku a dosud ho podporovalo. Z parkování ve městě se evidentně stává předvolební téma a magistrát dokonce nevylučuje, že by město mohlo vypovědět smlouvu s firmou Atol, nově přejmenovanou na ISP Hradec Králové.

Koncesní smlouva z roku 2007 přitom zaručila Atolu správu parkovacího systému na 30 let. Od samého začátku se stala předmětem vášnivých debat – antimonopolní úřad za ni dal městu pokutu, osm tisíc lidí podepsalo petici proti Atolu. Magistrát však za smlouvou jednoznačně stál. Nynější dění je tak o to méně očekávané. "Jsme připraveni smlouvu buď revidovat, nebo - podle toho, jací budou koaliční partneři - vypovědět," oznámila náměstkyně primátora Pavla Finfrlová (ODS).

Dlouhodobí odpůrci systému považují nynější konání radní koalice, ve které dominuje ODS, za pokrytecké. "Petici občanů v roce 2009 smetla ODS a vládnoucí koalice na městě s tím, že je vše v pořádku. V tomto případě jde evidentně o předvolební boj," řekla Lenka Trkalová zastupující petiční výbor proti systému parkování.

Vedení firmy, která se nově jmenuje ISP Hradec Králové, tvrdí, že o změnách parkovacího systému, stejně jako o úpravách smlouvy je možné diskutovat. Proč by se smlouva měla vypovědět, však nechápe. "Naše společnost všechny povinnosti plní tak, jak jsou popsané ve smlouvě," podotkl předseda představenstva ISP Dušan Čížek. Náměstkyně Finfrlová zdůvodnila změnu názoru na magistrátu tím, že občané by raději platili přímo městu.

Podle Dušana Čížka by případné vypovězení smlouvy pro město znamenalo platbu minimálně 200 milionů korun. Firma by chtěla zpátky investované peníze. Pro Hradec Králové postavila parkovací dům, zprovoznila samotný parkovací systém, dosadila automaty a závory.

V případě, že by se město skutečně pokusilo smlouvu vypovědět, byl by to zřejmě počátek dlouhé právní bitvy. Společnost ISP je přesvědčená, že by případné vypovězení bylo právně neplatné.

Zdroj: ct24.cz

Co všechno jsem zde již například publikoval o tomto tématu: 

Komunální politika: Systém parkování v HK a překvapivá sebereflexe ODS

Volby HK 2010: Hýsek a otázky na tělo I.

HK: Hlasování zastupitelstva města Hradec Králové z roku 2006 o koncesní smlouvě na provozování ISP s Atolem

Antimonopolní úřad: Další problém Hradce Králové se zakázkou na parkování

—————

Zpět


Diskusní téma: Hradečáci jsou zase celé republice pro smích

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Komunální volby 2010 Hradec Králové

10.07.2010 04:02

Rozhovor: Edvard Kožušník o politickém marketingu v sociálních sítích

Rozhovor: Edvard Kožušník o politickém marketingu v sociálních sítích Poslanec Evropského parlamentu Edvard Kožušník patří mezi early adoptery politického marketingu na sociálních sítích a právě díky nim udržuje stabilní kontakt se svými příznivci. Jak se dívá na stav politického marketingu v ČR a...

—————

10.07.2010 03:17

Termín voleb: 15. a 16. října 2010

Termín voleb: Pan prezident stanovil termín komunálních voleb na pátek a sobotu 15. a 16. října 2010.

—————



CZIN.eu