Volby ČR to je politika, korupce, volby a Hradec Králové


Hradec Králové: Co chci v Hradci prosadit do roku 2020

15.08.2010 22:43

Vize Hradec Králové 2020 Jana Hýska

15.8.2010 Hradec Králové

Jak vidím Hradec za 10 let? Co všechno bych chtěl v Hradci na radnici za těch deset let prosadit? Dokážete si něco takového představit a především, líbí se Vám ta představa? Napište mi.

Vize HK 2020

  1. Většina Čechů hodnotí Hradec Králové v roce 2020 jako druhé nejkrásnější město v ČR po Praze.
  2. Hradec Králové je po Praze, Brně a Ostravě čtvrté nejdůležitější město v ČR.
  3. Počet občanů města lehce přesáhnul 100.000.
  4. Město Hradec Králové je opakovaně vyhlášeno jako nejlepší město pro žití v ČR.
  5. Vize vzniku Hradubic se v horizontu desítek let jeví čím dál reálněji. Města se k sobě pozvolna a sympaticky přibližují.
  6. Dopravní situace v HK a okolí je téměř vyřešena. Kamiony se již nevalí napříč městem, ale město velmi elegantně, bezpečně a rychle objíždějí.
  7. Je dokončen hlavní tah na Brno. Z Hradce do Brna je možné dostat se velmi rychle a bezpečně.  
  8. Nedaleko města vznikla supermoderní průmyslová zóna, která poskytuje možnosti zaměstnání a podnikání pro tisíce lidí z HK i okolí. A protože v HK žije spousta chytrých lidí, sofistikované výrobky i služby Hradečáků se vyvážejí do celého světa.
  9. Hradec je ještě zelenější než před deseti lety. Projít se po hradeckých parcích je pastva pro oči. S rozrůstáním se města narůstá také počet parků a je na to kladen důraz a vše je velmi citlivě provedeno.
  10. Vzhledem k rekonstrukci a údržbě historického jádra města jezdí do HK turisté z celého světa. Velmi oblíbená je "pobytová" kombinace HK-Kutná Hora-Praha či HK-Krkonoše. Hradečtí radní vymysleli velmi chytrý a levný "návod" pro turisty (cedule, mapka, web). Vznikly tak 3 hradecké turistické trasy (na 1 hodinu, na 3 hodiny, na celý den) a turisté i jejich průvodci se nechávají inspirovat. 
  11. Když se zeptáte mladých lidí z celé republiky, kde by chtěli studovat vysokou školu, Hradec je mezi třemi nejčastěji jmenovanými městy. 
  12. Všechny městské zakázky jsou od začátku až do konce on-line přístupné pro veřejnost. Smlouvy města se soukromými splečnostmi jsou veřejné a on-line.
  13. Hradečtí radní ochotně komunikují s občany města například prostřednictvím sociálních sítí. Neexistují slušné otázky občanů, které by nebyly zodpovězeny.
  14. Z práce pro město HK se stala prestižní záležitost a o tuto práci mají zájem i ti nejschopnější občané. Vše je maximálně transparentní. Korupce je prakticky vymýcena. U všech vyšších postů je zveřejněno, s jakým majetkem člověk do funkce nastoupil a s jakým majetkem svoji službu městu a občanům ukončuje.
  15. Na 10 místech v HK je možné si za lidový obnos půjčit bicykl a jezdit na něm třeba celý den a pak jej opět vrátit na libovolné vyhrazené místo. Po technické stránce je vše vyřešeno. V každém kole je zabudován čip, podle kterého lze v případě nutnosti bicykl vysledovat. U každého stojanu je také kamera a to pro zajištění celého systému. Věřte nebo ne, nikdo si netroufne kolo nevrátit! Za krádež hrozí vysoké postihy. A když už se stane, že se kolo nevrátí, bývá to například v situaci, kdy má cyklista zdravotní potíže (např. infarkt) či dojde k dopravní nehodě a tak se dokonce stává, že systém zachrání lidský život. Na každém bicyklu je dostatečně velká reklamní plocha k pronájmu a firmy to ve velkém využívají. Celý projekt se tak zaplatí do 2 let a začíná městu dokonce vydělávat! 
  16. Parkování v historickém jádru je vyřešeno. Na Velkém náměstí již nelze parkovat. Zaparkovat auto lze do 200 m od Velkého náměstí a za rozumnou cenu.
  17. Hradec Králové má svůj hospic a kvalitní hospicovou péči. 
  18. Vznikl Hradecký investiční fond. Finanční přebytky města, které vznikají v dobrých časech, jsou systematicky investovány na světových trzích a to do pečlivě vybraných akcií a dluhopisů a je dostatečně rozloženo riziko. Průměrné roční zhodnocení se pohybuje na úrovni 6-8%. Z fondu je čerpáno pouze výjimečně v době recese (maximálně 1-2x  za 10 let). Fond je primárně určen pro příští generace a jeho význam v dlouhodobém horizontu stoupá. Hradečtí radní jsou přímo zodpovědní za správu tohoto fondu a v případě prokazatelně špatně odvedené práce ručí svým osobním majetkem. Hradečtí radní svým jednáním občanům ukazují a dokazují, jak se chová správný hospodář.
  19. Skončily machinace s územním plánem města. Z územního plánu si již nikdo nedělá dojnou krávu!      

MUDr.Jan Hýsek 15.8.2010

—————

Zpět


Komunální volby 2010 Hradec Králové

01.09.2010 16:35

Hýsek: Doma v Hradci je na Facebooku jako doma :-)

Doma v Hradci je na Facebooku jako doma :-) Vážení kolegové z Doma v Hradci, je čas rozjet naši společnou a úspěšnou kampaň naplno! Zapojte se do sítě a zapojte své známé, přátele, fanoušky, jako to právě již děláme zde: Volte Doma v Hradci - č. 4 Ing. arch. Jan Falta: ...

—————

27.08.2010 22:22

Volby Hradec Králové: Pořadová čísla volebních stran pro volby do Zastupitelstva města Hradec Králové

Volby Hradec Králové: Pořadová čísla volebních stran pro volby do Zastupitelstva města Hradec Králové Vylosování pořadových čísel volebních stran pro volby do Zastupitelstva města Hradec Králové, které se uskuteční ve dnech 15. a 16. října 2010 Jednotlivým volebním stranám byla losem určena tato...

—————

26.08.2010 08:30

Bc. Tomáš Oburka: Hradečáci, volte Jana Hýska

Bc. Tomáš Oburka: Hradečáci, volte Jana Hýska "Téměř nezadržitelně se nám blíží čas komunálních voleb a pro mne bylo příjemným zjištěním, že takový člověk, jakým bezpochyby je Dr. Jan Hýsek, se pustil do oblasti tak nejisté a pro mnohé snad i nezáviděníhodné. Má rád výzvy a když si něco usmyslí,...

—————

26.08.2010 05:46

Pomoc: Bojuji za lepší Hradec Králové!

Bojuji za lepší Hradec Králové! Sám a bez vašeho přičinění, vážení Hradečáci, toho však nikdy nemohu dosáhnout. Potřebuji vaši pomoc! MUDr.Jan Hýsek

—————

25.08.2010 15:29

Volby HK 2010: Hýsek a otázky na tělo III.

3) Jaké jsou podle Vás pro nadcházející volební období tři nejdůležitější investiční akce města? Ať jde o výstavbu, revitalizaci, rekonstrukci.... Záměrně neuvádím žádné příklady, abychom se vyhnuli podsouvání informací... Vyřešení dopravní situace. Dokončení dálnice D11. Kamiony mimo město....

—————

25.08.2010 13:41

Jak udělat volební kampaň za hubičku?

Jak udělat volební kampaň za hubičku? Včera jsem strávil 2 hodiny s Markétou Reedovou. Jel jsem totiž po Jižní spojce tam a zpět a Markéta má billboard či megaboard na každých 300 metrů. Vítek Bártu do toho evidentně pustil dost peněz... Představuji si, že my, z DOMA V HRADCI, uděláme volební...

—————

23.08.2010 01:23

Hradečáci jsou zase celé republice pro smích

Královéhradecký magistrát otočil – chce změnit parkovací systém Komentář autora: Podzimní taškařice začíná. Hradečáci jsou zase celé republice pro smích! Královéhradecký magistrát otočil – chce změnit parkovací systém Kruh se uzavírá – systém parkování v Hradci Králové už zpochybňuje i vedení...

—————

22.08.2010 22:57

Volby HK 2010: Hýsek a otázky na tělo II.

2) Hradec Králové se v jedné ze svých kampaní profiloval jako "Město pro život". Město je progresivní, to ano, ale jak by se podle Vás dal tento slogan převést do praxe, aby nebyl jen práznými slovy? Především působení výše zmiňované firmy ATOL, v kombinaci s cenami bytů, dokáže mnoho zájemců o...

—————

22.08.2010 22:03

Doma je třeba uklidit!!! Přidáte se?

Doma je třeba uklidit!!! Přidáte se? Vážení čtenáři, vážení Hradečáci, v Hradci se již konečně objevily první naše billboardy. Ale pozor! Jsou tak trošku jiné, než bývá v politických kampaních zvykem. Vypadají totiž takto. 

—————

22.08.2010 21:45

Ing.Valentin Kusák: Kdo je Ing.Valentin Kusák?

Vážený Pane Hýsek! Právě jsem si přečetl článek Pana Kusáka Dostal jsem právě tento e-mail: Vážený Pane Hýsek! Právě jsem si přečetl článek Pana Kusáka na tomto odkazu: https://kusak.blog.idnes.cz/c/149050/Ja-ing-Valentin-Kusak-jsem-ukoncil-clenstvi-v-SNK-ED.html Bohužel musím konstatovat, že dokud...

—————



CZIN.eu